Boeken en spellen


Ik ben een kind, gelukkig & gevoelig hoogbegaafd

boek Gelukkig en Gevoelig Hoogbegaafd

Dit boek is een samenvoeging van de boeken Gelukkig hoogbegaafd en Gevoelig hoogbegaafd, aangevuld met een hoofdstuk over hoogbegaafde meisjes.

Hoogbegaafde kinderen hebben niet alleen een hoog IQ, ze zijn ook extra gevoelig en creatief. Ze aanschouwen de wereld op hun eigen manier. Door deze kinderen op een passende manier te begeleiden geef je ze de wereld cadeau.

Gelukkig Hoogbegaafd

In het boek "Gelukkig hoogbegaafd", geeft de auteur handen en voeten aan de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. De wijze waarop ze dat doet is gebaseerd op haar ervaring dat hoogbegaafde kinderen pas gaan leren en ontwikkelen, als ze gelukkig zijn. Daarvoor is kennis en begrip van de levensbehoefte van hoogbegaafde kinderen nodig. Om haar visie te verduidelijken, gebruikt ze veel praktijkvoorbeelden en geeft ze tips die zowel thuis, op school als op de kinderopvang toepasbaar zijn.
Dit boek is een handreiking aan iedereen die geïnteresseerd is in hoogbegaafde kinderen. Bovenal is het een ode aan de kinderen die ze de afgelopen jaren heeft mogen zien opbloeien in haar plusgroepen.

Gevoelig hoogbegaafd

Vaak ontstaan de vragen, twijfels en worstelingen van hoogbegaafde kinderen niet alleen vanuit een hoog IQ. Ze komen ook vanuit hun gevoeligheid, vanuit een verhoogd bewustzijn. Hoogbegaafde kinderen nemen meer waar.

Alle intense ervaringen die hoogbegaafde kinderen en volwassenen iedere dag weer opdoen, hebben een plek nodig, moeten verwerkt worden. Hiervoor zijn vertrouwen en zelfreflectie nodig. Wanneer hoogbegaafde kinderen en volwassenen zichzelf beter leren begrijpen, krijgen ze meer grip op hun leven en kunnen ze een gelukkiger leven gaan leiden.

Door middel van de praktijkverhalen in "Gevoelig hoogbegaafd" geeft de auteur meer inzicht in hoe volwassenen een betere begeleiding kunnen geven aan gevoelig hoogbegaafde kinderen. Om deze verhalen te ondersteunen, is gebruik gemaakt van de kennis van onderzoekers op het gebied van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

Druk: 1ste druk
Auteur: Rineke Derksen
Omvang: 200 pagina's
Verkoopprijs: € 26,95 (excl. verzendkosten)
ISBN: 9789079603367
Bestellen via: info@gelukkighb.nl

naar boven

Slimme Rick

boek Slimme Rick

Het is 1984 als de koningin van de jeugdromans een diepe indruk achterlaat bij veel scholieren met haar boek "Wonderkinderen" over de kinderen Tom en Wijntje die samen al twee klassen hebben overgeslagen. Wonderkinderen, zo worden hoogbegaafde kinderen vaak genoemd, alleskunners, maar is dat wel zo? En hebben ze wel zo’n wondermooi leven?

Rineke Derksen, bekend van het boek "Gelukkig hoogbegaafd", schreef speciaal voor hoogbegaafde kinderen het boek "Slimme Rick".

Rick verveelt zich snel op school. Zijn hersenen denken sneller, waardoor andere mensen hem niet altijd begrijpen. Andersom begrijpt hij niet altijd andere kinderen. De gevolgen voor Rick op school zijn groot: hij vindt de lessen niet zo interessant en verveelt zich, hij moet vaak nablijven omdat hij niet heeft opgelet tijdens de lessen van de juf, hij wordt gepest door zijn klasgenoten. Na gesprekken tussen zijn ouders en zijn juf komen ze samen tot een oplossing, die onder andere tot gevolg heeft dat de hele klas in actie gaat komen voor de dierenambulance.

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met bezinningsvragen die kinderen helpen meer over zichzelf te weten te komen, bijvoorbeeld "Hoe zou je het liefste willen leren? Ben je een denker, een doener, een onderzoeker of anders?"

"Slimme Rick" is het derde deel uit de WijZjes-reeks van 248media uitgeverij. Eerder zijn in deze reeks verschenen de titels "Niet waar" van Elsbeth de Jager en "Mijn oma" is een engel van Marije Onstenk.

"Wat is het mooi als een hoogbegaafd kind zichzelf kan leren begrijpen zodat het op kan groeien tot een sterk en krachtig mens. Ik ben blij dat ik daar een bescheiden bijdrage aan mag leveren door het schrijven van een kinderboek over hoogbegaafdheid. Laten we samen sterk gaan staan voor deze mooie kinderen en ze de kansen geven die ze verdienen."

Druk: 2e geheel herziene druk
Auteur: Rineke Derksen
Omvang: 80 pagina's
Verkoopprijs: € 15,95 (excl. verzendkosten)
ISBN: 9789079603220
Bestellen via: info@gelukkighb.nl

naar boven

Slimmer met Rick - werkboek

werkboek Slimmer met Rick

Na het schrijven van het kinderboek Slimme Rick kwamen er veel vragen van ouders, leerkrachten en begeleiders. Er was vraag naar opdrachten en spelletjes die passen bij hoogbegaafde kinderen en die ook echt iets toevoegen aan hun ontwikkeling als mens.

Het werkboek "Slimmer met Rick" is het antwoord op deze vraag. Een werkboek vol spelletjes en opdrachten die aansluiten bij de hoofdstukken in het boek "Slimme Rick".

Wil jij nog meer dan het werkboek en ben jij iemand die verdiepend aan de slag wil gaan, die de achtergrond van de spelletjes wil leren kennen en een goede pedagogische aanpak wil kunnen bieden? Ben jij iemand die wil aansluiten op de leerbehoefte van hoogbegaafde kinderen en echt de communicatie en verbinding wil aangaan? Dan is het online programma Slimme Pedagogiek heel geschikt voor jou. We nodigen je uit om op GelukkigHB Academie verder te lezen en mee te doen met dit programma.

Druk: 1ste druk
Auteur: Rineke Derksen en illustraties van Nick van EE
Verkoopprijs: € 18,95 (excl. verzendkosten)
Verkoopprijs kinderboek "Slimme Rick" in combinatie met het werkboek "Slimmer met Rick": € 29,95 (excl. verzendkosten)
ISBN: 9789079603374
Bestellen via: info@gelukkighb.nl

naar boven

GelukkigHB kaartjes

GelukkigHB kaartjes

Deze set bestaat uit 50 GelukkigHB kaartjes en 3 kaartjes met extra informatie. Op elke kaart staat een vraag die betrekking heeft op hoogbegaafdheid. De kaartjes kunnen gebruikt worden door kinderen vanaf 5 jaar, maar ook door volwassenen die ervaringen willen delen over hoogbegaafdheid.

De vragen zijn gebaseerd op mindset en de specifieke gevoeligheden en eigenschappen van hoogbegaafde mensen. De vragen zijn zo opgebouwd dat het beantwoorden uitnodigt tot delen met elkaar.

Verkoopprijs: € 14,95 (excl. verzendkosten)
Bestellen via: info@gelukkighb.nl

Een recensie van deze kaartjes van Carla Desain:

GelukkigHB-kaartjes – Geplaatst op: donderdag 27 juni 2013

"Alwéér GelukkigHB in Carla’s Corner... Vriendjespolitiek? Nee hoor. Gewoon weer een vermeldenswaardige uitgave: 50 kaartjes met persoonlijke vragen over specifieke eigenschappen en gevoeligheden van hoogbegaafde mensen.

"Wat vind je echt saai? Wat doe je er zelf aan om iets minder saai te maken?"
"Hoeveel nieuwe vragen en ideeën heb jij ieder uur? Ieder half uur? Iedere 5 minuten?"
"Hoe vind je het als je erachter komt dat je toch geen gelijk hebt? Kun je dit dan makkelijk toegeven?"
"Voel jij je wel eens verantwoordelijk voor dingen of mensen, soms tot het punt van schuldgevoel?"

Deze vragenkaartjes zijn bedoeld om ervaringen met elkaar te delen – thuis, in groepen of tijdens individuele begeleiding.

Vanaf 5 jaar, ook voor volwassenen."


Wilt u een (gesigneerd) boek of spel bestellen, dan kunt u een mail met uw adresgegevens sturen aan info@gelukkighb.nl. Verzendkosten worden doorberekend.

naar boven