Leren en plannen


Vaak zien we dat jongeren in de middelbare school, hogeschool of universiteit moeite hebben om de leerstof te verwerken. Ze hebben niet geleerd om te leren, doordat ze vaak genoeg hadden aan “het eens lezen” of “even herhalen”.

De cursus “Leren en plannen” helpt hen inzicht te krijgen in hun huis- of studiewerk en de manier waarop ze studeren. Vanuit deze inzichten leren ze zelf te organiseren, te plannen en hun werkhouding te verbeteren.

Tijdens de cursus leer je om sneller te lezen, je beter te concentreren, krijg je duidelijkheid over hoe lang je je kan concentreren en op welke tijdstippen van de dag je het best leert, leer je samenvatten en mindmaps maken, enz. Samengevat: je leert meer en gemakkelijker in minder tijd.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur per week. Daarnaast oefen je 6 weken lang thuis gedurende 15 minuten, en dat 6 dagen per week. In totaal maakt dat dus 15 uur van je tijd. Dit klinkt misschien veel, maar doordat je veel sneller gaat lezen en leren, heb je uiteindelijk veel meer tijd over.

Ook voor leerlingen en studenten met dyslexie Dyslexie
Mensen met dyslexie denken graag in beelden. Met langere teksten hebben ze moeite. Daarom is werken met mindmappen voor hen een oplossing. Dankzij de combinatie van technieken als snellezen en mindmappen kan iemand met dyslexie binnen een redelijke tijd een boek lezen en leerstof in een mindmap weergeven.
of AD(H)D AD(H)D
Dankzij snellezen verhoogt je concentratie en kan je redelijk veel lezen in korte tijd. Door te werken met leerblokken van maximum een half uur, worden deze kinderen geholpen om hun huiswerk te overzien, te maken en om te studeren. De mindmappen zorgen voor een betere concentratie: de kinderen zijn tegelijk aan het lezen en aan het tekenen (en schrijven). Dat houden ze beter en langer vol.
en voor hoogbegaafden Hoogbegaafden
Tijdens deze cursus gaat de jongere op zoek naar zijn eigen leermethode en leert om zelfstandig zijn huiswerk te plannen en te maken en om te studeren. Hij ontdekt wat voor hem het beste werkt en wordt uitgedaagd door nieuwe vaardigheden zoals snellezen en werken met mindmappen. Hij leert geheugentechnieken om meervoudige intelligenties te benutten en in te zetten.
is deze manier van werken uitstekend geschikt.

Ook voor leerlingen en studenten met dyslexie of AD(H)D en voor hoogbegaafden is deze manier van werken uitstekend geschikt.

Gedurende 6 weken krijg je 1 uur les in de week in een groep van maximum 4 tot 5 personen.

Data: zie agenda.

Info en inschrijvingen: info@thinos.be

naar boven