Begeleiding


Helena Schwind

Mijn naam is Helena Schwind, ik ben gehuwd en heb 5 kinderen van uiteenlopende leeftijden.

Enkele jaren geleden ontdekte ik het bestaan van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid door ervaringen met mijn kinderen. Hoe meer ik me er in verdiepte, hoe meer antwoorden ik ook kreeg voor mijn eigen anders zijn, anders voelen, anders denken.

Een hele nieuwe wereld ging er voor me open! Het werd mij duidelijk hoe ik zelf functioneerde, maar ook mijn kinderen. Dit alles heeft me doen besluiten om me, naast mijn opleiding relaxatietherapie, verder te gaan verdiepen in hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid.

In 2012 volgde ik de opleiding GelukkigHBbegeleider. Daarnaast heb ik ook de opleiding KIEW begeleidingssysteem, Welkom in mijn Wereld en Welkom in mijn Wereld Plus gevolgd, ben ik me gaan verdiepen in de Habits of minds, Snel leren = leuk leren, Aroma touch en NSCCT (Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test) en volg ik op dit ogenblik nog een opleiding INPP (reflexintegratie).

GelukkigHB-Groepen-licentiehouder

Samen met kinderen wil ik op pad, om hen te leren met o.a. hun faalangst, perfectionisme, onzekerheid, angsten om te gaan. Te kijken waarom ze soms last hebben van bepaalde dingen, dit kan bvb. een leerstoornis zijn of een overgevoeilghied of, ... Om hen te helpen zichzelf beter te leren kennen en te durven laten zien wat ze kunnen, te mogen voelen wat ze voelen, te zijn wie ze zijn!
Ik begeleid kinderen, ouders, scholen in hun zoektocht, naar zichzelf, naar de juiste begeleiding die bij dat kind hoort.
Onze praktijk is gelegen aan de rand van een prachtig bos, waar we, in verbinding met de natuur, samen met onze creativiteit en onze kwaliteiten op pad gaan.
Ben je op zoek naar een kidsgroep in de buurt van Antwerpen of Roosendaal voor jouw hoogbegaafde kind(eren) in de leeftijd van 4 – 16 jaar of ben je geïntresseerd in een oudercursus, neem dan vrijblijvend contact op: info@thinos.be

naar boven